Genel tavsiyeler

Doğru yaşam tarzının bazı önemli maddeleri ise hareket egzersiz ve günışığıdır. Günde bir saat ,açık havada ,tempolu yürüyüş yapmak , hareket için iyi bir alternatiftir. Aynı zamanda güneşten de faydalanmış oluruz. Bilindiği üzere güneşin ışınları beden sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir.


Günışığından azami derecede faydalanmak için, avuç içi ve ayak tabanlarımızı, doğal sabunla yıkadıktan sonra ,gün ışığı görecek şekilde konumlandırmalıyız.


*Mizaçlara göre gün ışığından faydalanma vakitleri ise, Sabah 10 ile 4 arası yarım saat – bir saat güneş almakta fayda var.

Hastalıklardan korunmanın ilk adımı doğru yaşam tarzını benimsemektir. Doğru yaşam tarzının en önemli maddesi ise,insanoğlunun ilk eylemi olan “nefes almaktır” .Nefes alma eylemi ; istemsizce yapılır, bilincinde olarak ve doğru şekilde yapılması büyük önem taşır.

Doğru nefes ise, günde en az 3 kez , 10’ar dakika derin nefes alarak yapılır.Bu süreçte ; burundan 3 saniye süresince nefes alınır 4 saniye tutup, ağız yoluyla 6 saniyede yavaş yavaş verilir.

Önemli diğer bir madde ise beslenmedir. Beslenmede ilk iş, yanlış beslenme alışkanlıklarını bırakıp doğru beslenmeye başlamak olmalıdır.

Uzak durmaniz gerekenler


iglenmig et ürünleri (salam, sucuk, sosis vb.)
Mevsiminde olmayan meyve ve sebzeler
Market yaglar ( ayçiçek, misir, kanola vs)
Raf ömrü uzatilmis paketli gidalar
Buzlu su ve diger buzlu içecekler
Yemek esnasinda sivi tüketimi
Turşular (sarimsak haric)
Meyve yerken su tüketimi
Beyaz şeker ve türevleri
Dondurulmuş gidalar
Kepeksiz tahil ürünleri
Süt ve süt ürünleri
Sigir ve tavuk eti
Domates salçasi
GDO’ lu ürünler
Rafine tuzlar

Tavsiye edilener


Fonksiyonel saglikli yaglar tüketmek (zeytin yagi, hindistan cevizi yagi,susam yagi , aspir yag.,yayik tereyag,,kuyruk yagi, vb.)
Mizacimiza bagli olarak, günde 1-3 yemek kaşigi tahin ve pekmez tüketmek (soguk mizaçlar 3, sicak mizaçlar 1)
Kahvaltida, bir çorba kagig| dogal bal ile 5 adet taze ezilmis ceviz yemek
Meyveleri yemekten en az bir saat önce veya iki saat sonra yemek
Filizlendirirmis tahil ve bakliyatlari ögünle beraber tüketmek
Günde 1adet dogal yumurta tüketmek
Mevsim meyveleri ve sebzelerini bol bol tüketmek
Gece yatmadan önce 15 çig badem ve 3 hurma yemek

“Sağlıklı Beslen, Mutlu yașa”

Sağlık ve mutluluğun her insanın doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinçle üretimimizde fıtrata uygun doğal ürünler kullanıyoruz.

Dr. Kalan ekibi olarak amacımız, sağlıklı yaşam için gereken bilgi, beceri ve deneyimleri geliştirerek buna uygun ortamı hazırlayıp, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olmaktır.