Ginseng

Ginsengin Detox etkisi yüksektir. İçeriğindeki saponinler vücudumuzdaki yapıları derinlemesine temizler. Sinirleri tahrik ederek diyabet hastalığının tedavisine yardımcı olur.Çok güçlü bir anti-balgamdı

Latince : Panax ginseng 

Almanca : Ginseng

İngilizce :   Ginseng 

İspanyolca :  Ginseng 

Fransızca : Ginseng

Familya : Araliaceae(Sarmaşıkgiller)

Cinsi : Panax L

Mizacı : Sibirya=Soğuk-kuru

Asya-Kore = Sıcak-kuru 

Muslihi : –

İçeriğindeki Maddeler :  Saponinler, Ginsengin, Panax, Uçucu yağ, Panasik Asit, B1, B2, D vitamini, Fosfad bileşimleri

Anavatanı : Güney Kore

Yetiştirildiği Yerler : Çin, Kore, Japonya,Tayland,Rusya, Sibirya ve Hindistan

Yetiştirildiği Toprak Türü :  Humuslu, drenajli ve nemsiz toprak,güneş gören topraklarda yetişir.

Çeşitleri:  Asya – Kore ginsengi, Amerikan ginsengi,Sibirya ginsengi

Hasat Zamanı : Hasat  edilme süresi ortalama 7 yıldır .Minimum 6 yıllık olmalıdır.

Kullanılan kısmı: Kökg

Kullanım Şekli: Gıda, yağ, ekstrakt, hidrosol 

Kullanıldığı Durumlar: 

-Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

– Bedeni kuvvetlendirir.

– Güçlü bir antioksidandır. 

– Enerji verir.

– Kaygı ve stres azaltarak beynin yorgunluğunu giderir.

– Düşük tansiyonu normal düzeye getirir.

-Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.

DR KALAN’dan Tavsiyeler:

En etkili çeşidi Panax Ginsengi’dir. Çin, Kore, Tayland, Japonya ve Amerika’da yetiştirilir. Fakat Amerika’da yetiştirilen türü Çin’den göç etmiş ve niteliklerinin çoğunu yitirmiştir. Marco Polo bu bitkiyi Doğu’dan alıp Batı’ya taşıyan ilk isimdir. Ginseng genelde cinsel gücü artırıcı etkisiyle tanınır. Fakat bilinenin aksine, bu konuda keçiboynuzu, tongkat ali ve havlıcan kadar etkili değildir. Hafızayı kuvvetlendirme, stresi azaltma, vücudun kuvvetini artırma ve yaşlılığı önlemede daha faydalıdır. Ginseng genel bir takviyedir. Genel takviyeler bedene ve zihne kuvvet verir. Özellikle sovda ve balgamdan kaynaklanan zihinsel yorgunluk, soğukluk, moral bozuklukları, depresyon durumlarında oldukça etkilidir. Bu yönüyle zihni rahatlatır ve cinsel güce takviyede bulunur. Bunun dışında direk olarak cinsel istek ve gücü etkilemez. Düzenli kullanımda anti-aging etkisi gözlenir. 

Ginsengin Detox etkisi yüksektir. İçeriğindeki saponinler vücudumuzdaki yapıları derinlemesine temizler. Özellikle tozu metabolizmayı hızlandırma ve zayıflamaya yardımcıdır. Dolaşım sistemini iyileştirir.İç salgı ve tiroid bezlerine etki eder.Sinirleri tahrik ederek diyabet hastalığının tedavisine yardımcı olur.Çok güçlü bir anti-balgamdır.

*Kore Ginsengine Panax Nato Ginsengi de denir.Kökü biraz kalındır takviye gücü daha fazladır. Yara, adet dönemi, bağırsak, akciğer ve mesane rahatsızlıklarından kaynaklanan kanamaları durdurmaya yardımcıdır. Sıcaklığı yüksektir, heyecanı artırır.Ginseng, doğumdan sonra kullanılırsa kaybedilen kuvvetin yerine gelmesini sağlar. Piyasada satılan ginseng çeşitlerinin çoğu Çin menşeilidir, daha ucuzdur ve etkinliği azdır.

*Amerika Ginsengine, Panax King Folium Ginsengi olarak da bilinir. Genelde Kore ve Çin türevlerine göre daha zayıftır.Zayıflama, öksürük ve akciğer hastalıklarında daha çok kullanılır.

*Sibirya Ginsengi spazm, romatizma, stres durumlarında kullanılır. Sıcaklığı az olduğu için heyecan vermez.  

* Brezilya Ginsengi olarak da bilinen Suma kökü (Pfaffia paniculata), yoğun A, E, K, B grubu vitaminleri, magnezyum ve çinko ile ginsengten 3 kat daha etkilidir.

Ginseng vücutta kahverengi yağ(BAT & KAD)  üretimini artırır.

Tarif:

Ginsengin; 50 gr havlıcan+50 gr zencefil+50 gr tarçın+50 gr ginseng+1.5 kg bal şeklinde karıştırılarak tüketilmesi cinselliği artırmada, romatizma ve eklem ağrılarını giderilmesinde oldukca etkilidir.

YAZAR: Farzollah Gholizadeh(Dr.Kalan)